بزرگترین نیروگاه خورشیدی پایتخت بهزودی وارد مدار میشود

پروژه ساخت نیروگاه خورشیدی ۳.۶ مگاواتی در سایت برق منطقهای تهران با بهرهگیری از پنلهای خورشیدی نسل جدید و فناوری بومی، در مدتزمانی بیسابقه به مرحله تست تجهیزات رسیده و بهزودی وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد. این نیروگاه بخشی از طرح ملی توسعه ۳۰۰۰ مگاواتی نیروگاههای توزیعی در کشور است.
به گزارش اقتصاد و فناوری ، پروژه ساخت نیروگاه خورشیدی برق منطقهای تهران، یکی از مهمترین پروژههای ملی انرژیهای تجدیدپذیر، با سرعتی بیسابقه در حال اجراست و بهزودی وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد.
فرهاد شبیهی، مدیر برق منطقهای تهران، اعلام کرد: این نیروگاه ۳.۶ مگاواتی بخشی از طرح ملی احداث هزار نیروگاه خورشیدی سهمگاواتی است و تنها یک روز پس از آغاز عملیات رسمی در ۱۷ بهمن، وارد فاز اجرایی شد.
وی افزود: «این پروژه با استفاده از پنلهای نسل جدید خورشیدی N-type دوطرفه (bifacial dual-glass) با ظرفیت ۵۹۵ وات، که بهطور کامل ساخت داخل هستند، گام مهمی در جهت بومیسازی فناوری انرژیهای تجدیدپذیر در کشور به شمار میآید.»
به گفته شبیهی، تا پایان اسفند ۱۴۰۳، زمین به پیمانکار تحویل داده میشود و در فروردین ۱۴۰۴، اولین محمولههای پنلهای خورشیدی وارد سایت خواهد شد. تاکنون بیش از شش ردیف کامل پنل نصب و عملیات حفاری، بتنریزی و پایهگذاری به اتمام رسیده است.
یکی از نوآوریهای مهم این پروژه، نصب نخستین سیستم ذخیرهسازی انرژی خورشیدی در پایتخت است که بهصورت پایلوت اجرا خواهد شد.
شبیهی تأکید کرد: «هدف اصلی ما، نهفقط تولید برق بلکه جبران ناترازی شبکه و کاهش فشار روی سیستم سراسری است؛ آنهم در بازهای کمتر از شش ماه.»
منبع: ایرنا