باید مرجع قیمتگذاری انرژی در منطقه باشیم

آقای مجید عشقی گفت: عرضه تمام محصولاتی که امکان عرضه آنها در بورس وجود دارد و تکمیل زنجیره کالاها، از اهداف اصلی سازمان بورس است. به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای دارنده ذخایر گازی و نفتی، باید مرجع قیمتگذاری در منطقه باشیم تا نیازی به وابستگی به مراجعی که دارای نوسان قیمتی هستند و بر بازار داخلی اثر میگذارند، نداشته باشیم.
به گفته رئیس سازمان بورس، یکی از موانع زیرساخت فناوریها، ابزارهای مشتقه است که امیدوار هستیم بستر معاملاتی مناسب، مختص ابزارهای مشتقه راهاندازی شود.
عشقی گفت: بخش زیادی از بازار سرمایه از بنگاههای مربوط به پتروشیمی و نفت تشکیل شده و زمانی که این شرکتها محصولات خود را در فضای بورس انرژی عرضه میکنند، خیالمان به لحاظ سود آوری و قیمت گذاری منصفانه آسوده خواهد بود.
به گفته رئیس سازمان بورس، در بازارهای کالایی هم فیزیکی و هم اوراق بهادار، باید تا جایی که میتوانیم این ابزارها را گسترش دهیم. ما باید برای گاز طبیعی قیمت منطقهای خودمان را داشته باشیم نه اینکه یک منطقه دیگر که مصرف کننده است، قیمت را تعیین کند. چاره این است که کشف قیمت در بازار داخلی در همه محصولات انجام شود. در حال حاضر در مشتقه از ابزار معاملاتی سهام استفاده میکنیم، اما مناسب نیست که به دنبال اصلاح آن هستیم.
حدود ۲۹ هزار میلیارد تومان معاملات در چهار ماه ابتدای سال ۱۴۰۰، در بورس انرژی انجام شده است که نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد رشد داشته است. در این حوزه ۹۶ ایستگاه معاملاتی وجود دارد.