بزرگ‌ترین تونل ترافیکی خاورمیانه کامل می‌شود | فاز برگشت آزادراه تهران–شمال به بهره‌برداری نزدیک شد

دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار آزادراهی از بهره‌برداری فاز برگشت آزادراه تهران–شمال در شهریورماه خبر داد و اعلام کرد تونل البرز، بزرگ‌ترین تونل ترافیکی خاورمیانه، به‌زودی در مسیر رفت و برگشت آماده استفاده خواهد بود.

به گزارش اقتصاد و فناوری، خدایار خاشع، دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار آزادراهی اعلام کرد: فاز برگشت آزادراه تهران–شمال (مسیر شمال به جنوب) تا شهریورماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به پیچیدگی و عظمت این پروژه افزود: آزادراه تهران–شمال با طول ۱۲۱ کیلومتر در چهار قطعه در حال اجراست. منطقه یک این آزادراه به طول حدود ۳۲ کیلومتر، مسیر تهران تا شهرستانک را در بر می‌گیرد و در سال ۱۳۹۸ افتتاح شد.

خاشع ادامه داد: منطقه دو نیز پس از منطقه یک آغاز شد و باند جنوب به شمال آن در سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید. فاز برگشت این منطقه (باند شمال به جنوب) به طول ۲۳ کیلومتر نیز طبق برنامه‌ریزی‌ها در شهریور امسال افتتاح خواهد شد.

وی با اشاره به تونل البرز که در این منطقه واقع شده گفت: این تونل، بزرگ‌ترین تونل ترافیکی خاورمیانه محسوب می‌شود. تونل مسیر جنوب به شمال قبلاً افتتاح شده و تونل برگشت آن نیز در آینده نزدیک تکمیل خواهد شد.

به گفته خاشع، منطقه چهار آزادراه تهران–شمال نیز از مرزن‌آباد تا چالوس به طول ۲۰ کیلومتر ساخته شده و در دو مرحله طی سال‌های اخیر مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

وی منطقه سه این آزادراه را حساس‌ترین بخش پروژه دانست و گفت: این منطقه به دلیل قرارگیری در شمال رشته‌کوه البرز، از مهم‌ترین زیستگاه‌های طبیعی کشور به شمار می‌رود و از لحاظ زیست‌محیطی، ایمنی و فنی نیازمند تدابیر ویژه است. عبور آزادراه از دو رشته‌کوه البرز و زاگرس نیز از دیگر چالش‌های این بخش به شمار می‌رود.

خاشع درباره وضعیت سرمایه‌گذاری پروژه تصریح کرد: پروژه آزادراه تهران–شمال از سال ۱۳۷۵ با مشارکت بنیاد مستضعفان آغاز شده و عمدتاً با سرمایه‌گذاری داخلی پیش رفته است. اگرچه در برخی مقاطع مذاکراتی با شرکت‌های خارجی، به‌ویژه شرکت‌های چینی، صورت گرفته اما به دلیل شرایط اقتصادی، مشارکت گسترده خارجی محقق نشده است.

وی در پایان افزود: قطعه سوم آزادراه تهران–شمال از گران‌ترین و پیچیده‌ترین پروژه‌های راهسازی کشور است که حتی در سطح جهانی نیز نمونه‌های اندکی دارد. این پروژه با حمایت مالی دولت و بنیاد مستضعفان در حال پیشرفت است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *