اختصاصی- دکتر حسین بختیاری “معاون فناوری پارک علم و فناوری استان البرز”: چالش اصلی ما در واقع ارتباط بین صنعت و دانشگاه است

گفتگوی اختصاصی اقتصاد و فن آوری با دکتر حسین بختیاری معاون فناوری پارک علم و فناوری استان البرز/ چالش اصلی ما در واقع ارتباط بین صنعت و دانشگاه است.

⬛ آقای دکتر لطفاً در ابتدا توضیح مختصری در مورد چگونگی عملکرد پارک علم و فناوری استان البرز بفرمایید…
پارک‌های علم و فناوری با هدف شناسایی حمایت از فناوران و کسب و کارهای کوچک و نخبگان که دارای ایده های تجاری و فناورانه برای رفع چالش‌ها و همچنین ایجاد و استقرار کسب و کار مبتنی بر یک فناوری دانش بنیان هستند ایجاد شده است.
این پارک‌ها در همه استان‌ها وجود دارد و در استان البرز نیز پارک علم و فناوری البرز مشغول به فعالیت می‌باشد. در حال حاضر نزدیک به ۱۳۰ شرکت را حمایت می‌کند و تاکنون نیز نزدیک به ۴۵۰ شرکت را حمایت کرده است.
در عین حال ما خدماتی از قبیل: فضای استقرار, مشاوره و آموزش، تسهیلات، توسعه بازار و همچنین موارد حمایت‌های قانونی را که در حوزه اختیار ماست را در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم تا در نهایت بتوانند کسب و کار خودشان را رشد دهند و در فضای امن تر و حمایتی‌تر و با سرعت بیشتری فناوری‌شان را به بازار عرضه کنند.
⬛ هدف شما از ارائه طرح دستیار فناوری چیست؟
از چالش‌های اساسی شرکت‌های مبتنی بر دانش جذب نیروی متخصص است. از طرفی خروجی دانشگاه‌ها ، نمی تواند شرایط اولیه برای استخدام دانشجویان را مهیا کند. طرح دستیار فناوری با هدف آشنایی دانشجویان در حین تحصیل با نیازهای صنعت و تخصص‌های مورد نیاز شرکت‌های فناوردر رشته‌های تحصیلی خودشان است. در همین راستا طی ساز و کاری دانشجویان پس از ثبت نام در سایت با معرفی ما وارد شرکت‌ها می‌شوند و این شرکت‌ها در طول زمان ۶ ماهه‌ای که با این دانشجویان در تعامل هستند، علاوه بر اینکه آموزش‌هایی را به دانشجویان می‌دهند نهایتاً افراد مناسب را در شرکت‌ها جذب می‌کنند. همچنین هزینه‌های مربوط به این چند ماه همکاری غیر رسمی و آزمایشی را پارک متقبل می‌شود و به شرکت‌ها پرداخت می‌نماید تا علاوه بر درآمد مختصری که برای دانشجو به همراه دارد، بتواند زمینه کاری مورد نظر را برای آینده‌شان فراهم سازد.

⬛ این طرح برای شرکت‌ها چه مزایایی در بر دارد ؟
شرکت‌ها علاوه بر اینکه در طی این ۶ ماه کارآموزی از خدمات دانشجویان بهره‌مند می‌شوند، در نهایت می‌توانند افراد برگزیده را استخدام کنند و وارد صنعت خودشان نمایند تا بتوانند نیاز نیروی انسانی متخصص خودشان را برطرف کنند.
⬛ آیا برنامه های جدیدی برای پارک در نظر دارید؟
با توجه به اینکه ما پارک علم و فناوری استان البرز هستیم و با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که استان در حوزه سلامت دارد و آمار بالای شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌هایی مانند: دارو و تجهیزات پزشکی، طرحی را به نام “نوآفرین صنعت ساز”در دست اجرا داریم تا بتوانیم میزان توسعه و رشد شرکت‌های حوزه فناور و سلامت را در قالب یک زنجیره ارزش شناسایی و توسعه دهیم تا در نهایت از نظر اقتصادی این موضوع را در استان به حداکثر برسانیم. این طرح چند ماهی است که آغاز شده و فرایندهای مربوط به مطالعات و برنامه‌ریزی آن انجام شده است. انشاالله در انتهای سال جاری برنامه‌های عملیاتی آن را اجرا خواهیم کرد تا نهایتاً سال آینده بتوانیم دستاوردهای خوبی از این طرح داشته باشیم.
سخن آخر
چالش اصلی ما در واقع ارتباط بین صنعت و دانشگاه است. ارتباط بین صنعت و دانشگاه تقریباً تبدیل به یک شعار شده است. اگر دانشگاه‌های ما با صنعت تعامل و همکاری نداشته باشند و دانشجو هارا به این سمت سوق ندهند و آنها را با نیازهای صنعت آشنا نسازند و بالعکس صنعت نیز اگر با توانمندی‌ها و ظرفیت دانشگاه‌ها آشنا نباشند و نیازهای خود را به دانشگاه منعکس نکند، قطعاً ما در آینده مشکلات مربوط به اشتغال، جذب نیروهای انسانی و مهاجرت نخبگان را بیش از پیش خواهیم داشت.
توصیه من این است که دانشگاهیان و صنعت در همه زمینه‌های توسعه، رفع چالش‌ها و تامین نیروی انسانی با هم تعامل و همکاری داشته باشند.
با تشکر از شما آقای دکتر بختیاری که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید.

مرجان محمدتقی/ اقتصاد و فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *