اختصاصی-دکتر “سعید سید آقا بنی هاشمی”: بی‌توجهی به نقش‌آفرینی هوش مصنوعی در عرصه‌های روابط و امنیت بین‌الملل کشور را دچار زیان می کند

اختصاصی اقتصاد و فناوری- تهران- دکتر سعید سید آقا بنی هاشمی عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین الملل وزرات امور خارجه گفت: بی‌توجهی به نقش‌آفرینی مقوله هوش مصنوعی در عرصه‌هایی همچون روابط و امنیت بین‌الملل چه ‌بسا کشور را دچار زیان‌های جبران‌ناپذیر نماید.

به گزارش اقتصاد و فناوری: دکتر بنی هاشمی در نشستی با محوریت تاثیر حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری در ایران و جهان در خانه اندیشمندان تهران برگزار شد، اظهار داشت: هوش مصنوعی بطور خلاصه به تولید سیستم‌هایی منجر می‌شود که خود قادر به یادگیری، درک شرایط پیچیده، تفکر، استدلال و ارائه پاسخ و کسب دانش بدون نیاز به کمک و دخالت بشر هستند. بدیهی است کشورهایی که چنین سیستم‌هایی را در اختیار داشته باشند، می‌توانند توازن قوا را در نظام بین‌الملل به نفع خود تغییر داده و ائتلاف‌های جدیدی را به منظور مرعوب ساختن رقبای خویش بوجود آورند.

وی افزود: به عبارت دیگر، برتری در حوزه هوش مصنوعی مزیت رقابتی ویژه‌ای را برای هر کشور بوجود آورده تا از طریق آن بتواند کشورهای عقب‌افتاده‌تر در این زمینه را به حاشیه رانده و آنها را از امکان کسب درآمد و مزایای مختلف سیاسی، اقتصادی و نظامی محروم کند. کشورهای بهره‌مند از هوش مصنوعی با استفاده از حجم انبوه اطلاعات پردازش‌شده و توان تحلیلی بسیار گسترده‌ای که از طریق بکارگیری ماشین‌های هوشمند بدست آورده‌اند، در رقابت با دیگر کشورها مزیت‌های بیشتری خواهند داشت و می‌توانند برای پیشبرد اهداف درگردشگری، تبلیغاتی، اقتصادی .خود موفق‌تر از کشورهایی عمل کنند که برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و تصمیم‌گیری نهایی، کماکان تنها از مغز انسان‌ها بهره می‌گیرند. بنابراین بی‌توجهی به نقش‌آفرینی این مقوله در عرصه‌هایی همچون روابط و امنیت بین‌الملل چه ‌بسا کشور را دچار زیان‌های جبران‌ناپذیر نماید.

دکتر سعید سید آقا بنی هاشمی در پایان گفت: در حال حاضر دو کشور برتر سرمایه‌گذار در حوزه فن آوری‌های هوش مصنوعی، کشورهای چین با ۴۹ و ایالات متحده با ۳۹ درصد از کل سرمایه‌گذاری‌های جهانی هستند. حتی کشوری مانند امارات متحد عربی نیز در سال ۲۰۱۷ وزارت هوش مصنوعی راه اندازی کرده است. علاوه ‌بر نگارش طرح‌های توسعه‌ای و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی، قانون‌گذاری در این حوزه نیز آغاز شده و این قوانین در دو حوزه ملی و بین‌المللی درحال تدوین هستند تا هم پیشبرد کسب‌ و کارهای مبتنی ‌بر هوش مصنوعی تسهیل شود و هم نگرانی‌های مربوط به سوءاستفاده از این فناوری پیشرفته کاهش یابد.
ابزارهای هوش مصنئعی را می توان در شکل زیر ملاحظه کرد .

قطعا بدون ایزارهای فوق تلاش های دیگر بیهوده است .
در جدول ذیل تاثیر هوش مصنوعی را درسود صنعت های مختلف را مشاهده می کنیم .

در صنعت گردشگری توجه به دوبعد ذیل اهمیت بسیار دارد .

امید است با توجه به موارد فوق تاثیر هوش مصنوعی را هرچه بیشتر مشاهده کنیم .

مرجان محمدتقی/ اقتصاد و فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *