تاثیر تکنولوژی در سلامت و تجهیزات پزشکی/ ۱۶ مهر ۱۴۰۳

محمرضا بابایی/ اقتصاد و فناوری
با گسترش تکنولوژی در حوزه های مختلف جهانی، و مخصوصاً در دنیای پزشکی، امید می رفت که خیلی از مسائل و مشکلات جدی از ناتوانی های مادرزادی گرفته تا قطع عضو را بتوان برطرف کرد.
این بار فناوری پرینت سه بعدی است که به کمک مردم آمده و جان انسان ها را نجات می دهد. هم در ساخت تجهیزات پزشکی مقرون به صرفه تر و کار آمد تر، و هم در ساخت و تولید اعضای مصنوعی داخلی و بیرونی بدن.
پرینت سه بعدی در پزشکی ابزاری قدرتمند برای مهندسی بافت است. مهم نیست که در مورد خون، استخوان، قلب یا پوست باشد.
ازجمله اندام ها و تجهیزاتی که تا به حال توسط این فناوری ساخته شده می توان به عروق خونی، استخوان و داربست های سرامیکی برای رشد استخوان، دریچه قلب، بینی انسان، پوست مصنوعی و اندام های مصنوعی اشاره کرد.

اما بهتر است نگاهی هم به پیشرفت این فناوری در حوزه داروسازی بیندازیم.
در سال ۲۰۱۵، FDA (سازمان غذا و داروی ایالت متحده آمریکا) اولین داروی ساخته شده توسط پرینترهای سه بعدی را تأیید کرد و در سال ۲۰۲۱، دومین داروی مشابه تأیید شد. شرکت داروسازی چینی Triastek، Inc. مجوز تحقیقاتی جدید (IND) را از FDA برای اولین محصول دارویی چاپ شده سه بعدی خود، T19، که برای درمان آرتریت روماتوئید طراحی شده است، دریافت کرده است.
آخرین نقطه عطف مهم در سال ۲۰۲۳ اتفاق افتاد، زمانی که اولین کارآزمایش بالینی با یک داروی پرینت سه بعدی در اروپا در زمینه کودکان راه اندازی شد. چاپگر سه بعدی مورد استفاده برای این مطالعه داروهایی را به شکل نیمه جامد و جویدنی تولید می‌کند که برای هر کودک بر اساس وزن و ویژگی‌های بالینی آن‌ها شخصی‌سازی می‌شود.این دارو به عنوان همکاری بین خدمات داروسازی در بیمارستان دانشگاه Vall d’Hebron، دانشگاه سانتیاگو. د کامپوستلا و شرکت FabRx بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *