در دومین رویداد کانکت تاک چه گذشت / ۷ آبان ۱۴۰۲

دومین رویداد کانکت تاک یا «Connect Talk – Impact» با محوریت اثرگذاری مهاجران متخصص و فناور ایرانی در خارج بر توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور، در سالن قلم کتابخانه ملی تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد و فناوری , امروز ۷ ام آبان ماه ۱۴۰۲ , دومین رویداد کانکت تاک «Connect Talk – Impact» با موضوع انتقال تجارب مهاجرت متخصصان و کارآفرینان ایرانی با هدف ارائه تجارب زیسته مهاجران متخصص و فناور ایرانی در خارج و اثرگذاری ایشان در توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور، با حضور حدود ۳۰۰ شرکت‌کننده از میان متخصصان برنامه کانکت پلاس، نخبگان دانشگاهی و المپیادی و دانشجویان برتر دانشگاه‌های تراز اول کشور، با حمایت مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
این رویداد با هدف :
– ارائه دیدگاه‌ها و تجارب فعالیت‌های علمی-پژوهشی و فناورانه در حوزه‌های تخصصی سخنرانان قبل و پس از مهاجرت

– بیان تجارب فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه در حوزه‌های تخصصی سخنرانان در خارج از کشور

– اثرگذاری متخصصان ایرانی خارج از کشور در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور با توجه به تجارب شخصی

– ظرفیت‌ها، چالش‌ها و پتانسیل‌های فعالیت فناورانه در داخل کشور

و شبکه‌سازی میان حاضران برگزار شد .

در ابتدای این رویداد، مهندس سید علی حسینی، مدیر دفتر توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات، سخنرانی کردند؛ وی با اشاره به ظرفیت بزرگ متخصصان ایرانی در خارج از کشور، درباره نحوه شکل‌گیری «برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی – کانکت» در سال ۱۳۹۴، با کمک جمعی از متخصصان ایرانی دانشگاه‌های استنفورد، برکلی و MIT صحبت کرد و اهمیت توجه به موضوع مهاجرت و ضرورت ارتباط مؤثر متخصصان شاخص با داخل کشور در راستای اثرگذاری و اثربخشی را بیان کرد.

سخنرانان دومین رویداد کانکت تاک، ۴ نفر از متخصصان کشور در حوزه‌های مختلف بودند:

از جمله آقای دکتر حسین خواجه‌پور ، که فرصت مطالعاتی دوره دکتری در حوزه «مدل توسعه پایدار بخش انرژی بر اساس مفهوم جریان اکسرژی» در دانشگاه صنعتی برلین، آلمان را در کارنامه تحقیقاتی خود دارا می باشند . همچنین دارای دکتری تخصصی مهندسی سیستم‌های انرژی از دانشگاه صنعتی شریف، ایران هستند . وی دوره پسادکتری در حوزه مسئولیت زیست‌محیطی در قبال انتشار گازهای گلخانه‌ای در سیستم اقتصاد اقلیم جهانی در بنیاد Alexander Von Humboldt Foundation/Stifftung، آلمان سپری کردند و برنده جایزه فرصت تحقیقاتی حفاظت از اقلیم بنیاد
Alexander Von Humboldt Foundation/Stifftung آلمان -١٣٩۶ می باشند .

دکتر علی پورخلیل دومین سخنران برنامه , کارشناس ارشد مهندسی پلیمر از دانشگاه تربیت مدرس ایران و دارای دکتری تخصصی مهندسی شیمی از دانشگاه RWTH Aachen، آلمان به سخنرانی پرداختند . دکتر پور خلیل بیش از ۱۰ پتنت داخلی و بین‌المللی در WIPO و آمریکا را در کارنامه کاری خود ثبت کره اند و همچنین برنده جایزه تبادل دانش انجمن اندام‌های مصنوعی اروپا – ۲۰۱۴، رم می باشند . در حال حاضر ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سپهر پارس هستند .

دکتر سید علی موسوی شایق سومین سخنران برنامه کانکت تاک بودند . ایشان عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات ارتوپدی و واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان قائم می باشند . طراحی و ساخت دستگاه تولید کننده واکسن Covid-19 در مقیاس ازمایشگاهی و صنعتی بر پایه تکنولوژی میکروفلوییدیک نتیجه ی تلاش و زحمات دکتر شایق و تیم ایشان می باشد .وی برنده نهایی رقابت علمی جایزه بین المللی بنیاد علم و فناوری مصطفی (رقابت کنز) بودند . آقای دکتر سید علی موسوی شایق، یکی از افرادی است که با حمایت‌های برنامه “همکاری با متخصصان ایرانی خارج از کشور” “connect” هم شناخته می‌شود .
ایشان در بخشی از سخنرانی خود به نقش و اهمیت بازگشت متخصصان و فن آوران ایرانی به کشور در توسعه و بهبود میهن مان پرداختند . همچنین اظهار کردند که در دوران کرونا بدلیل ابتلای پدرشان به ویروس کرونا به کشور بازگشتند و برای بهبود وی و ریشه کن کردن بیماری کرونا شروع به فعالیت کردند و البته در این عرصه موفق هم شدند و توانستند دستگاه تولید کننده واکسن Covid-19 در مقیاس ازمایشگاهی و صنعتی بر پایه تکنولوژی میکروفلوییدیک را طراحی و تولید کنند .

در بخش پایانی رویداد , خانم دکتر ثابت قدم به سخنرانی پرداختند . ایشان دارای دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات از دانشگاه صنعتی وین، اتریش ، مهندس داده سابق در گروه تحلیل پیشرفته و هوش مصنوعی شرکت A1 Telekom، اتریش
مهندس داده سابق در شرکت Magenta Telekom، اتریش
و همچنین طراح راهکار کلان داده (Big Data Solution) در شرکت Magenta Telekom، اتریش می باشند . دکتر ثابت قدم در مورد اهمیت تعیین اهداف زندگی شخصی و حرفه‌ای، ابعاد و چالش‌های مهاجرت، و اهمیت حفظ ارتباط با داخل کشور به بحث پرداختند .

در خلال سخنرانی‌ها نیز، فرصت تعامل، گفتگو و شبکه‌سازی بین شرکت‌کنندگان و سخنرانان فراهم شد.
برای اطلاع از تمامی رویدادهای مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ، از لینک زیر وارد شوید :
https://cistc.ir/

تهیه و تنظیم : مرجان محمدتقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *