واحدهای خبازی بر مبنای ظرفیت اسمی سهمیه آرد نمی‌گیرند

یکی از تولیدکنندگان نان صنعتی گفت: سال ۹۶ بعد از گذشت ۷ تا ۸ سال موفق به دریافت پروانه بهره برداری شدیم و سال ۹۷ با سهمیه اسمی  ۱۱۰ تن آرد افتتاح شد.
علی رغم واردات ۲۰ تا ۳۰ میلیون یورو ماشین آلات در شرایط تحریم و بهره برداری و بازدید چند وزیر و نمایندگان متعدد مجلس، اما متاسفانه سهمیه آردی که برای ما مصوب شده، به هیچ عنوان بازرگانی دولتی به ما نداده است.
این تولیدکننده نان صنعتی می‌گوید: استان تهران روزانه ۳ هزار و ۲۰۰ تن سهمیه آرد دولتی دارد که توسط مدیریت بازرگانی دولتی داده می‌شود. حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر سهمیه دارند و با این وجود جای این سوال مطرح است که سهمیه‌ها چطور داده می‌شود.
ظرفیت اسمی ملاک تعهد تامین مواد اولیه نیست
محمد حسن جلالی مدیر کل هماهنگی و نظارت آرد و نان گفت: ظرفیت اسمی ملاک تعهد مواد اولیه از طرف دولت به هیچ واحد خبازی یا کارخانه‌ای نیست.
به گفته او، براساس نیاز شهروندان در هر منطقه و استان سهمیه آرد داده می‌شود، چرا که ممکن است نانوایی سنتی با گذاشتن یک دستگاه سقف تولید را تا ۳ برابر ظرفیت اسمی افزایش دهد.
تخصیص سهمیه آرد به هر یک از واحدهای نانوایی در سامانه مشخص است و دستگاه‌های نظارتی امکان نظارت آنلاین خرید و بازرسی فیزیکی به محل توزیع آرد به مراکز عرضه نان را دارند.
جلالی می‌گوید: این تولیدکننده نان صنعتی که اذعان می‌کند به رغم مجوز و فعالیت تاکنون سهمیه ای دریافت نکرده، درخواست خود را باید به غله تهران دهد تا پس از بررسی و جمع بندی مسائل طی نامه‌ای به ما اعلام کنند که چه میزان و چه نوع آرد بدهیم.
مدیر کل هماهنگی و نظارت آرد و نان می‌گوید: هر استان سقف سهمیه‌ای دارد که براساس تصمیم کارگروه استان‌ها نوع آرد یک، دو و سه مشخص و به ما اعلام می‌شود و در نهایت بازرگانی دولتی بر مبنای آن در سامانه تعریف می‌کند.
سهمیه آرد برمبنای محل و منطقه‌ای که واحد نانوایی استقرار پیدا کرده، داده می‌شود و هیچ ارتباطی به ظرفیت اسمی و توان تولید واحدها ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *