🔹همصدایی نخبگان ایرانی در روزهای پرالتهاب؛ نوید بیداری ملی و هراس غرب از موعودگرایی

دکتر محمد صادق محفوظی، فیلسوف، جامعهشناس و صاحبنظر برجسته در حوزه علوم انسانی و سیاسی، در یادداشتی تحلیلی به نقش مهم نخبگان در تحولات اخیر و هراس بنیادین غرب از باور موعودگرایی در ایران پرداخت. وی با اشاره به همصدایی تاریخی متفکران، چهرههای فرهنگی و سیاسی، آن را نویدبخش مقاومت ملی و بیداری جمعی دانست.
به گزارش اقتصاد و فناوری ، به نقل از پرسون ؛ دکتر محمد صادق محفوظی، دبیرکل موسسه دایرهالمعارف انسانشناسی، در یادداشتی با عنوان «نکاتی در خور درنگ» به تحلیل همصدایی نخبگان ایرانی در شرایط حساس کنونی و رمزگشایی از نگرانیهای غرب نسبت به باورهای موعودگرایانه پرداخت.
او نوشت:
۱. همبستگی نخبگان؛ جلوهای بیسابقه از بیداری ملی
در روزهایی که ایران با طوفانهای رسانهای و سیاسی مواجه است، همصدایی گسترده و کمنظیر اندیشهورزان، هنرمندان و مردم، نویدی روشن از بیداری ملی را به نمایش گذاشته است. این اتفاق، نه فقط تأثیرات روزمره، بلکه پیامدهای تاریخی برای آینده ایران دارد.
دکتر محفوظی با نام بردن از چهرههای سرشناسی همچون دکتر عبدالکریم سروش، دکتر شفیعی کدکنی، سید محمد خاتمی و دکتر عطاالله مهاجرانی، نوشت:
«همه این بزرگان، در بزنگاه تاریخی، چون همیشه به وظیفه خویش عمل کردند و در کنار مردم ایستادند.»
او این همصدایی را «ندا و فریادی برای وطن» خواند که از دل تفاوتهای فکری برخاسته و بر اتحاد و ایستادگی در برابر دشمن تأکید دارد.
۲. رمزگشایی از هراس غرب؛ موعودگرایی و فلسفه انتظار
وی با اشاره به اظهارات اخیر مارکو روبیو درباره نگرانی آمریکا از اعتقاد ایرانیان به موعود آخرالزمان، نوشت:
«این ترس، ریشه در ناتوانی تفکر سلطهطلب غرب در درک مفاهیم عمیق عدالتمحور ادیان توحیدی دارد.»
محفوظی با اشاره به جستوجوی ادعایی ارتش آمریکا برای یافتن “حضرت مهدی” در عراق پس از سقوط صدام، آن را گواهی بر درک نادرست و هراس عمیق از باورهای اصیل اسلامی دانست.
او تأکید کرد که برخلاف برداشت نژادپرستانه از آخرالزمان در برخی قرائتهای توراتی و انجیلی، اندیشه مهدویت در اسلام مبتنی بر نجات بشریت، عدالت جهانی و فطرت انسانی است، بدون مرزهای قومی و دینی.
۳. یاد جانجانان؛ ستایش رهبری در تراز عاشورا
دکتر محفوظی در پایان یادداشت خود با اشاره به نقش تاریخی رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، نوشت:
«ایشان فرزند امام حسین علیهالسلام در این عصرند؛ کسی که جان و آبروی خود را برای حفظ عزت این ملت به میدان آورده و همچون پرچمدار عاشورا ایستاده تا رایت مروت و مردانگی بر زمین نیفتد.»
او با اشاره به نگاه بلند رهبری در حوزه علم و فناوری، یادآور شد که تحقق آرزوی ایشان ـ یادگیری فارسی برای کسب دانش توسط جهانیان ـ بهواسطهی مقاومت نرم و هوشیارانه، نزدیکتر از همیشه است.
این یادداشت با دعای ظهور و نابودی ظلم و طاغوت، به پایان میرسد:
«سلام میفرستیم بر کسی که میآید و داد مظلومان را میستاند… و زمین را از عدل و امن پر خواهد کرد. آمین.»
منبع: پرسون