یک پایان تلخ برای سر الکس/ ۲۹ مهر ۱۴۰۳

در طی روزهای گذشته سر جیم راتکلیف، در اقدامی عجیب و بحث برانگیز تصمیم گرفت حقوق سالانه سفیر جهانی باشگاه یعنی سر الکس فرگوسن، بهترین مربی تاریخ باشگاه منچستر یونایتد را قطع کند.
به گزارش خبرنگار ورزشی اقتصاد و فناوری: این تصمیم با اعتراض های زیادی از سوی بازیکنان و اسطورههای سابق شیاطین سرخ همراه شد.
اریک کانتونا به شدت به این قضیه معترض بود و حتی مدیران برخی تیم ها، این اقدام را غیر اخلاقی و غیر حرفه ای خواندند.
الکس فرگوسن که سفیر جهانی باشگاه محسوب می شد و پس از بازنشستگی در دنیای مربیگری، روی به این شغل آورد و تا هفته پیش هم مشغول در این سمت بود اما اکنون همه چیز در اختیار گروه اینیوس و راتکلیف قرار گرفته و به همین منظور، آنها خواستار تغییر و تحولات بی شماری در منچستر هستند.
پس از اینکه در فوریه ۲۰۲۴ بیست و هفت درصد سهام باشگاه توسط راتکلیف خریداری شد، هواداران پیش بینی نمی کردند که اوضاع تا این حد بد، زشت و به نوعی خجالت آور در دوران راتکلیف پیش برود. در واقع بهتر است بگوییم راتکلیف و شرکت اینیوس، برخی سنت های زیبا و قدیمی باشگاه را به دلخواه تغییر داده و تا حدی آنها را زیر پا گذاشته اند.
اینکه ورود اعضای هیئت مدیره به رختکن از این پس ممنوع اعلام شده و شخصی همچون فرگوسن حق ورود به رختکن را ندارد، نشان میدهد چه وضعیت اسفناکی در مجموعه تیمی با اصالت و ریشه دار به نام «منچستریونایتد» جریان دارد.
مشخص نیست بانی به جریان افتادن این فکر و اجرایی کردن چنین ایده ای در باشگاه بر عهده چه شخصی بوده اما زیر پا گذاشتن و بی احترامی به سنت های با ارزش یک تیم واقعا به خودی خود جای تعجب دارد!
پرداخت نکردن دستمزد سالیانه دو میلیون یورویی یا حتی بیشتر و در نتیجه قطع همکاری با سر الکس به بهانه کاهش هزینه و صرفه جویی تا دو سال آتی مضحک و خنده دار است.
تیم مدیریتی راتکلیف قصد دارد در طی سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶،مبلغی به رقم ۴۰ تا ۴۵ میلیون پوند از طریق در اختیار داشتن پس انداز، به بودجه و منابع مالی باشگاه اضافه و تزریق کند.
جالب اینجاست که راتکلیف ایده و هدف پس انداز و صرفه جویی را در سریع ترین زمان ممکن در ذهن خود می پروراند ولی در همین تابستان، بودجهای بیشتر از دویست میلیون پوند برای خرید بازیکنان مدنظر اریک تن هاخ به مرد هلندی اختصاص میدهد.
حذف کارت های اعتباری برای استفاده مدیران ارشد، لغو جشن کریسمس کارکنان باشگاه، از بین بردن ۲۵۰ شغل و همچنین برداشتن سفر رایگان کارمندان و کارکنان باشگاه در ماه می برای تماشای فینال جام حذفی، ابعادی دیگر از این ماجرا را به خوبی به تصویر می کشد.
با وجود این شرایط، نه تنها هیچ پیشرفتی در سومین فصل حضور تن هاخ در تئاتر رویاها رخ نداد بلکه به طور باورنکردنی، این تیم روز به روز در حال افت و در مسیر سراشیبی سقوط افتاده و دائما نوسان های متعددی را در طول فصل تجربه می کند.
به نظر میرسد وضعیت آشفته داخل چمن شاگردان تن هاخ به تیم مدیریتی و مالکان آن سرایت کرده و درون این تیم، بی سلیقگی، بی نظمی، عدم انگیزه لازم، وضعیت روحی نه چندان مساعد موج می زند و حال باید به این موارد، بی احترامی و زیر سوال بردن شخصیت حقیقی اسطورههای تیم را هم اضافه کرد.
بیست و شش سال نشستن بر روی نیمکت و به ارمغان آوردن سی و هشت جام در تاریخ فوتبال یک رکورد فوقالعاده و استثنایی برای پیرمرد اسکاتلندی به حساب میآید اما سر الکس به تلخ ترین روش ممکن، با عشق ابدی خود وداع کرد. وداعی که به هیچ وجه در خور شأن و متناسب با زحمات بی وقفه و مثال زدنی او برای تیم اصیلی همانند منچستریونایتد نبود.
معین احمدوند/ خبرنگار اقتصاد و فناوری