کمدی های فدراسیون فوتبال، پایان ندارد! / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

کمدی های فدراسیون فوتبال، پایان ندارد!
اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، روز بیست و هشتم اسفند ماه سال گذشته، مجمعی با حضور اشخاص حقیقی و حقوقی برگزار کردند تا اساسنامه جدید را برای مشخص شدن هیات رئیسه های فوتبال استان ها، تعیین و تصویب کنند. در این اساسنامه که مورد تایید رئیس فدراسیون و هیأت رئیسه اش می باشد، بندها و نوشته ها و قانون های عجیب و غریبی به چشم می‌خورد.
…………………………………………………….
این بندها، آنقدر مضحک و خنده دار و رویایی هستند که اگر چند بند از این اساسنامه را به عنوان فیلمنامه به دست کارگردان ماهری بسپارید، یک فیلم کمدی و طنز آلود پر فروش بر اساس همین اساسنامه به روی پرده نقره ای می برد! تنها چند بند از اساسنامه مصوب آقایان را بررسی می کنیم.
بسیار جالب است که برای شرکت در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، مدرک تحصیلی شما دیپلم باشد، کافی است اما برای ورود به رقابت با نامزد های دیگر در هیات رئیسه های استان، حداقل باید لیسانسه باشید و به قول امروزی ها دارای مدرک کارشناسی! فیفا در چند سال اخیر، سعی کرده است که راه را برای ورزشکاران به راحتی باز کند و موقعیتی را به وجود آورد که یک فرد ورزشکار به دلیل حرفه ای بودن در رشته خود و فرصت نکردن برای داشتن تحصیلات عالیه، پا به عرصه مقامات بالاتر بگذارد. اما در کشور خودمان، همه چیز بر عکس است؛ شرط مدرک لیسانس برای فدراسیون فوتبال لازم نیست ولی برای انتخاب در هیات رئیسه فوتبال استان ها که حتما کار بسیار مشکل و دشواری می باشد؛ حتی سختر از وظایف رئیس فدراسیون فوتبال،لازم است و از نان شب واجب‌تر! سواد آکادمیک برای ورود به هیات رئیسه فوتبال استان، از الزامات است ولی برای فدراسیون، قضیه فرق می کند؛ دیپلمه ها به آسانی می توانند جولان دهند!
در بندی دیگر، اشاره به این موضوع دارد که اگر یک بازیکن فوتبال بخواهد عضوی از هیات رئیسه باشد، حداقل باید در پنجاه بازی ملی فوتبال یا هشتاد بازی ملی فوتسال و فوتبال ساحلی، حاضر بوده باشد! برای کسانی که هدایت تیمی را برعهده دارند، حداقل ده سال در لیگ برتر به سرمربیگری یا مدیر عاملی باشگاهی، باید مشغول بوده باشند!
یکی دیگر از بندهای حیرت آور، شروط چهل و چهار گانه برای سوابق مدیریتی افراد است. طبق این بند که به شرطها و شروطهای زیادی بستگی دارد، کسانی توانایی شرکت در انتخابات هیأت رئیسه فوتبال استان ها را دارند که یک سال رئیس فدراسیون فوتبال، دو سال عضو هیات رئیسه یا دبیر کل فدراسیون، چهار سال رئیس کمیته های دائم یا ارکان قضایی، چهار سال ریاست هیات فوتبال استان، شش سال ریاست هیات فوتبال شهرستان یا هشت سال ریاست کمیته های دائم هیات های فوتبال استان را در کارنامه مدیریتی خود، صاحب باشند! ولی فردی که یک سال عضو هیات دولت یا در مجمع تشخیص مصلحت حاضر بوده، دوسال استاندار یا چهار سال فرماندار یا یک دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده، بدون هیچ اشکالی می تواند کاندید انتخابات هیأت رئیسه شود!
حال با نوشتن چنین بندهای محیرالعقولی، سوال پیش می آید که آیا قرار دادن این بندها در اساسنامه تازه به تصویب رسیده، تیشه به ریشه فوتبال ایران نمی زند؟ چرا شخصی که ورزشکار نبوده، به آسانی هر چه تمام تر، به انتخابات هیات رئیسه وارد می‌شود اما کسی که در رشته خود، زحمات زیادی کشیده و از جان مایه گذاشته، باید از هفت خوان رستم رد شود تا اجازه او برای انتخابات هیأت رئیسه، صادر شود؟
وقتی چنین اساسنامه ای با ویژگی های خاص، تنظیم و تصویب می شود، نشان می‌دهد مثل دوره های گذشته، افراد غیر فوتبالی دست به چنین اقداماتی می زنند! تفکرات ساکنان ساختمان سئول، مثل همیشه مشکوک و تعجب برانگیز بوده است. آنها خواستار حفظ منافع شان هستند و بیش از پیش، دلتنگ صندلی هایشان می

معین احمدوند : باشگاه خبرنگاران آزاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *