رمزارزهایی که با یک اشتباه از بین رفتند!

آقای مردانی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن: حدود ۱۵ میلیون نفر از ایرانیان در بازار رمزارز‌ها فعال هستند. بازاری که ریسک‌های متعددی را در خود می‌بینید و یکی از این اتفاقات ورود توکن (رمز یکبار مصرف) به صورت اشتباه و در نهایت تباهی سرمایه افراد در کیف پول‌های دیجیتالی آن‌هاست.
در گفت‌وگو با آقای امیر حسین مردانی رئیس کارگروه فناوری انجمن بلاکچین، به بررسی ریسک‌هایی که به تباهی مالی در این بازار ختم می‌شوند پرداخته‌ایم.
پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن: چه ریسک های پیش روی معامله کنندگان رمزارز است؟
آقای مردانی: در بازار رمزارز‌ها سه نوع اشتباه رایج وجود دارد. اولین ریسک نبود آگاهی و آموزش کافی است، دومین اشتباهات ریسک‌های رفتاری و دسته سوم اشتباهات مربوط به کلاهبرداری در بازار رمزارزهاست. این بازار پیچیده‌تر از سایر بازار‌های مالی است و ورود بدون آگاهی به آن ریسک بسیار خطرناکی است.
افراد به دلیل اینکه آموزشی برای فعالیت در بازار رمزارز‌ها ندیده اند، روال فعالیت در این بازار را هم نمی‌دانند در نتیجه این امر باعث بروز اشتباهاتی می‌شود، به طور مثال فردی حساب بانکی داشته و کار با اینترنت بانک را نمی‌داند و در این بین حین انتقال وجه از طریق اینترنت بانک، وجه را به حساب  دیگری واریز می‌کند.
پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن: اشتباهات رفتاری در بازار رمزارزها، همان تصمیمات هیجانی است؟
آقای مردانی: اشتباهات رفتاری زمانی رخ می‌دهد که افراد برای سود بیشتر، ریسک می‌کنند و یا برای اینکه جلوی ضرر‌های خود را بگیرند، اشتباهات معاملاتی را انجام می‌دهند؛ پیچیدگی و فنی بودن این بازار منجر شده تا افراد و سودجویانِ بسیاری دنبال کلاهبرداری و روش‌های مختلف کلاهبرداری در بازار رمزارز‌ها باشند.
به عنوان مثال، حساب‌های اجاره‌ای و روش‌های کلاهبرداری فیشینگ (نوعی حمله سایبری) از دو نوعِ رایج ریسک‌هایی هستند که در این بازار وجود دارند.
پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن: عمده ترین دلایل متضرر شدن فعالان بازار رمزارز چیست؟
آقای مردانی: معمولا افراد برای سود بیشتر، با در اختیار قرار دادن حساب‌های بانکی به دیگران، فریب می‌خورند؛ کلاهبرداران با استفاده از این حساب‌های بانکی اقدام به پولشویی کرده و با سایت و مکالمات جعلی، حساب‌های رمزارزی افراد را خالی می‌کنند.
پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن: در صورت اشتباه وارد کردن آدرس توکن توسط افراد پول سرمایه گذار چه می‌شود؟
آقای مردانی: اگر افراد آدرس توکن (رمز یکبار مصرف) رمزارزی خود را برای انتقال پول اشتباه وارد کنند، سرمایه شان از دست می‌رود.
حساب و آدرس‌های کیف پول، تحت قانون بانکی نیست، بنابراین باید دقت به خرج داد.
پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن: سرمایه گذاران برای کاهش ریسک در معاملات باید چه اقدامی انجام دهند؟
آقای مردانی: سرمایه گذاران برای کاهش ریسک در معاملات باید به دنبال آموزش و یادگیری باشند. بسیاری از افراد به خاطر اینکه سرعت رشد این بازار را می‌بینند، هیجانی شده و به سرعت وارد این بازار می‌شوند.
ممکن است تازه وارد‌ها به دنیای رمزارز‌ها به صورت موقتی  نیز سود کنند، اما به علت اینکه بازار رمزارز بسیار متکی بر علم و دانش است، پس از مدتی علاوه بر از بین رفتن سود، زیان می‌کنند و کل سرمایه فرد از بین می‌رود.
پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن: تاکنون چه اشتباهاتی از سوی سرمایه گذاران پول آن‌ها را پوچ کرده است؟
آقای مردانی: تاکنون اشتباهات فنی بسیاری در بازار رمزارز‌ها اتفاق افتاده یکی مثل وارد کردن آدرس اشتباه است که پول فرد به طور کامل از بین می‌رود. دیگر اینکه بازار رمزارز‌ها یک بازار غیر متمرکز است. افراد مختلف و عادی پروژه تعریف می‌کنند و روی آن پروژه‌ها فعالیت‌های بازاریابی به صورت گسترده انجام می‌دهند و افراد بسیاری را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
گفت و‌گو از مریم فدایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *