دعوت به خردورزی و شجاعت علمی؛ دکتر کلانتری: کرسی‌های آزاداندیشی، چراغ توسعه کشورند

در آیین رونمایی از پنجمین دوره رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، دکتر حسین کلانتری، رئیس دانشگاه، با تاکید بر ضرورت تقویت گفتمان علمی و نظریه‌پردازی در دانشگاه‌ها، از دانشجویان خواست با شجاعت علمی، اخلاق نقد و پذیرش اندیشه‌های متفاوت، مسیر شکوفایی تمدنی ایران را هموار سازند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و فناوری، در مراسمی که به مناسبت آغاز پنجمین دوره رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز برگزار شد، دکتر حسین کلانتری، رئیس این دانشگاه، با اشاره به جایگاه مهم کرسی‌های نظریه‌پردازی در رشد علمی کشور گفت: «متأسفانه کرسی‌های نظریه‌پردازی در حوزه پژوهشی دانشگاه ما ضعیف است. یکی از راه‌های اساسی شکوفایی علمی این است که این کرسی‌ها در محیط دانشگاه رواج پیدا کند.»

وی با برشمردن دستاوردهای این کرسی‌ها، به چهار محور کلیدی اشاره کرد:
۱. ارتقای روحیه علمی و پرسشگری در بین دانشجویان
۲. تقویت قدرت استدلال از طریق نقد، گفت‌وگو و ارائه نظریه‌ها
۳. افزایش اعتمادبه‌نفس در دانشجویان
۴. آمادگی برای پذیرش مسئولیت‌های مدیریتی آینده کشور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی البرز در بخشی از سخنانش با مرور تجربه شخصی‌اش از دوران دانشجویی در دانشگاه شهید بهشتی گفت: «در طول ۲۳ سال، تنها پنج بار توانستم رئیس دانشگاه را ببینم؛ اما امروز من، معاونانم و اعضای هیئت‌علمی در بین شما هستیم، در حیاط دانشگاه، هنگام نماز و در تمام لحظات در کنار شما قرار داریم.»

وی افزود: «ثمره‌ی کرسی‌های آزاداندیشی، تقویت ارتباط دانشگاهیان، توسعه علم و فناوری، مسئولیت‌پذیری، زمینه‌سازی برای تمدن‌سازی و در نهایت پیشرفت در عرصه‌های جهانی است. در بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا مانند هاروارد، کمبریج و آکسفورد، تجربه این کرسی‌ها به عنوان رکن اصلی تولید اندیشه، امری بدیهی است.»

دکتر کلانتری در پایان، با تاکید بر ضرورت مشارکت فناورانه، شجاعت علمی، نقد با رعایت اخلاق و پذیرش اندیشه‌های مخالف، گفت: «از نقد نهراسید، چرا که همین تضارب آرا مسیر رشد را باز می‌کند. آینده از آن شماست. امروز شما می‌توانید چراغ راه توسعه کشور باشید.»

وی سخنانش را با استناد به آیه ۱۸ سوره زمر به پایان برد:
«فَبَشِّرْ عِبَادِ * ٱلَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ ٱلْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ…»
و از دانشجویان خواست با تفکر روی واژه‌ی «أحسنه» مسیر گفت‌وگو و انتخاب بهترین راه را بیاموزند.

مرجان محمدتقی ـ اقتصاد و فناوری

#کرسی_های_آزاداندیشی #دانشگاه_آزاد #دکتر_حسین_کلانتری #نظریه_پردازی #گفتمان_علمی #آینده_سازان #دانشگاه_آزاد_البرز #گفتگو #پرسشگری #توسعه_علمی #ایران_نوآور #تمدن_سازی #دانشجو #اعتمادبه‌نفس #نقد_سازنده #اخلاق_علمی #هاروارد #آکسفورد #کمبریج #اقتصاد_و_فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *