تعرفه واردات محصولات کشاورزی از برزیل باید اصلاح شود
پایگاه اطلاع رسانی اقتصاد مدرن – سید جواد ساداتی نژاد گفت: عمده صادرات ما به برزیل کود اوره است و تنها ۲ درصد آن محصول کشاورزی است، در حالی که بیش از ۵۰ درصد محصول کشاورزی از برزیل وارد میشود.
به گفته او، تعرفه برزیل برای واردات محصولات کشاورزی از ایران ۱۲۰ درصد است، درحالیکه تعرفه در کشور ما برای واردات محصولات از برزیل تنها ۴ درصد است که این امر بیانگر ایجاد تناسب است. تولید محصولاتی همچون سیر، سیب درختی و خشکبار در ایران به اندازه کافی است و برزیل میتواند این محصولات را از ایران تامین میکند.
آمارها نشان میدهد که برزیل سالانه ۱۰۰ میلیون دلار سیر و ۹۰ میلیون دلار سیب درختی وارد میکند.
ساداتی نژاد گفت: بنده معتقدم که اگر مردم برزیل سیب درختی، خرما، کشمش، سیر، زعفران، پسته، کیوی و انار ایران را مصرف کنند، هرگز محصول هیچ کشور دیگری را نخواهند خورد. علی رغم آنکه سومین شریک تجاری بزرگ برزیل در خاورمیانه هستیم اما تراز تجاری بین دو کشور توازن ندارد که با صادرات محصولات باغی و افزایش کود اوره این تعادل برقرار می شود.
طبق گفته وزیر جهاد کشاورزی، سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن کود اوره به برزیل صادر میکنیم که در قالب تهاتر این رقم میتوان به حدود دو میلیون تن افزایش داد.
او میگوید: در ایران میلیاردها تن خاک فسفات داریم که به منظور تولید کود اوره میتوانیم در تهاتر با نهادههای دامی به برزیل صادر کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران با ۱۷ کشور همسایه است، از این رو برزیلیها پیشنهاد دادند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان هاب منطقه، نهادههایی را که برزیل صادر میکند، دریافت و آن را میان کشورهای همسایه توزیع کند.
انتهای پیام/