(( رویداد گام های تحول به سوی حمل و نقل پیشرفته )) آشنایی با خودروهای هوشمند/ ۷ خرداد ۱۴۰۲

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد و فناوری , سمیناری در روز یکشنبه مورخ ۷ خرداد ۱۴۰۲ در دانشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف توسط مرکز نوآوری رایان مستقر در دانشگاه صنعتی شریف تهران با عنوان : (( رویداد گام های تحول به سوی حمل و نقل پیشرفته )) جهت آشنایی با خودروهای هوشمند , کاربردها و چالش های آن برگزار شد.
مرکز نوآوری رایان ،هدف از برگزاری این رویداد را چنین اظهار کردند :
-(آشنایی با خودروهای هوشمند؛ کاربردها و چالش ها)
-معرفی خودروهای خودران و هوشمند،
-آشنایی با سیستم های کمک راننده،
-ارائه آخرین تغییرات دنیا در صنعت حمل و نقل
-و همچنین بیان چالش‌های فعلی این حوزه
در این رویداد، دکتر پارسا (موسس و مدیر مرکز تحقیقاتی وسایل نقلیه هوشمند و خودران چیتا) و مهندس رضایی (مدیر پروژه ADAS مرکز تحقیقات و نوآوری شرکت سایپا) حضور داشتند . ابتدا آقای دکتر پارسا به معرفی خودروهای خودران و هوشمند، ویژگی‌های فنی و جایگاه ایران و جهان در این صنعت پرداختند.
سپس مهندس رضایی (مدیر پروژه ADAS مرکز تحقیقات و نوآوری شرکت سایپا) چالش های فنی این حوزه در ایران را برشمردند . در آخر ایشان با معرفی پروژه ترمز اضطراری خودکار AED به بیان مطالب فنی این حوزه پرداختند . چکیده ای از این گزارش را در ذیل می خوانید.

آقای دکتر علی پارسا که موسس و مدیر مرکز تحقیقاتی خودرو هوشمند ” چیتا ” , فارق التحصیل دکترای مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف و فوق دکترای خودرو هوشمند از ایتالیا هستند. بیش از ده سال است که در زمینه تکنولوژی فعالیت می کنندو همچنین درحال حاضر مشغول فعالیت برروی خودروهای هوشمند خودران هستند و محصولاتی راهم در همین زمینه طراحی کرده اند.

ایشان ابتدا در مورد مبحث اینترنت اشیا ء صحبت کردند و اینطور شرح دادند که : در مبحث تکنولوژی با اینترنت اشیاء سروکار داریم , که حدود ۲۰ سال است که فراگیر شده است و اینکه کاربرد زیادی در زمینه های مختلف مانند خانه های هوشمند , پزشکی هوشمند , پزشکی از راه دور, مبحث کشاورزی هوشمند حمل ونقل هوشمند و… داشته است. وی همچنین در مورد کاربرد هوش مصنوعی توضیح دادند , با توجه به اینکه در کشور ما چند سالی است که به هوش مصنوعی توجه و نگاه ویژه ای شده است و دولت و مسئولین حمایتهایی را انجام داده اند , با این وجود مشکلات و سختیهایی هست . در نقاط مختلف دنیا و همچنین در ایران همه روزه شاهد کاربردهای جدید آن هستیم. بعنوان مثال هوش مصنوعی در چهره شناسی بسیار حائز اهمیت است . به این صورت که اطلاعات و امکانات شخص مورد نظر را در اختیار ما قرار میدهد. ازلحاظ دانش هوش مصنوعی , در کشورمان ایران , هیچ مشکلی نداریم . دانشگاه ها , اساتید و دانشجویانی که داریم , روی هوش مصنوعی و تکنولوژی های مربوطه کار کرده اند و در این زمینه حرفه ای هستند و از نظر دانشی هیچ مشکلی ندارند .از نظر پیاده سازی این علم هم در بعضی بخشها , شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها وارد شده اند از قبیل پزشکی هوشمند , کشاورزی هوشمند و دیگر مواردی که قبلا ذکر شد.
همچنین در حال حاضر بر روی خودروی هوشمند فعالیت میکنیم . درمورد بحث تکنولوژی هم در ایران , شرکت های دانش بنیان دانشی را که در دانشگاه آموخته اند را پیاده سازی میکنند تا بتوانند در مسائل کاربردی ازآن استفاده ی بهینه کنند .
دکتر پارسا در مورد آینده ی هوش مصنوعی در کشورمان ابراز امیدواری کردند و در ادامه افزودند : من بسیار به آینده ی این قضیه خوشبین هستم , به دلیل اینکه دانشجویانی که واقعا در مورد این مساله دغدغه و علاقه دارند , شرکت های دانش بنیان را طراحی میکنند و عملا خوب فعالیت میکنند تا این فضا در ایران هم اتفاق بیفتد .

صرف نظر از مشکلاتی که قبلا ذکر شد , با توجه به علاقه و انگیزه ای که دانشجویان به این موضوع دارند میتوانند اتفاقات خوبی را در این زمینه رقم بزنند . در همه موارد هم نیاز به حمایت دولت نیست زیرا بعضی بخشها به صورت سرمایه گذاری های خصوصی هست یعنی سرمایه گذار وچود دارد و فقط به دنبال تیم خبره میگردد تا کار خود را دراین زمینه شروع کند.اما من اطمینان دارم , اگر دانشجویان مدتی با علاقه وپشتکار کارآموزی را دنبال کنند و تجربه کسب نمایند و مهارتهای لازم صنعت مورد نظر را یاد بگیرند , شرکت های مختلفی هستند که میتوانند در آنجا مشغول به کار شوند .

پس از آن با آقای مهندس حمیدرضا رضایی (مدیر پروژه ADAS مرکز تحقیقات و نوآوری شرکت سایپا) به گفتگو نشستیم . ایشان هم در زمینه آینده ی رشته های مهندسی کامپیوتر و مهندسی برق و مهندسی مکانیک اظهار امیدواری کردند و خاطر نشان کردند , دانشجویان این رشته های مهندسی می توانند با پشتکار و پیگیری در این رشته ها به موفقیت برسند . وی گفت : پروژه ای که انجام دادیم در سطح (R&D) است با این هدف که بتوانیم پروژه ها را به سطحی برسانیم که بتوانیم یک سری نیازمندیها را از دل آنها استخراج کنیم و از عمق آن پروژه های بزرگتری را تعریف کنیم . با این روش (R&D) رسالت ما این است که بتوانیم نیازمندیهای اصلی را استخراج کنیم .

تهیه و تنظیم : مرجان محمدتقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *