تئوری شیرین بازگشت جام به خانه / ۷ مرداد ۱۴۰۳

خبر جدایی ساوتگیت برای اکثر بازیکنان فعلی تیم ملی انگلیس و برخی کارشناسان فوتبال تلخ و ناخوشایند بود.
به گزارش خبرنگار ورزشی اقتصاد و فناوری : بالاخره روز وداع فرا رسید و هفته گذشته ساوتگیت به طور رسمی از هدایت تیم ملی انگلیس کنارهگیری کرد. درحالی که تا چند روز پس از اتمام فینال یورو و باخت سه شیرها به اسپانیای جوان، خبرها حاکی از آن بود که قرار است ساوتگیت تا جام جهانی ۲۰۲۶ سکان هدایت تیم را برعهده بگیرد و همراه تیم باشد اما خود شخص گرت ساوتگیت تصمیم گرفت چمدان خود را ببندد و پس از هشت سال مربیگری در تیم ملی کشورش، بالاخره راه جدایی را در پیش بگیرد.
حال گمانه زنی های زیادی درباره جانشین ساوتگیت وجود دارد بعضی از گزینههای مربیگری سه شیرها به قدری جذاب و البته هیجان انگیز هستند که نمی توان به همین راحتی از کنار آنها رد شد و عبور کرد.
در لیگ برتر انگلیس تنها سه مربی انگلیسی تبار مشغول به کار هستند و یکی از آنها که همگان به آینده و ایده آل هایش در حرفه مربیگری فوتبال بسیار امیدوارند، ادی هاو سرمربی فعلی نیوکاسل است.
او با تیم بورنموث در لیگ برتر انگلیس مطرح شد و در دو مقطع، نزدیک به یازده سال برای بورنموث به کار مربیگری پرداخت. ثمره یک دهه کار در گیلاس ها، صعود تیم از چمپیونشیپ به پریمر لیگ بود. آنها با ادی هاو پنج سال متوالی در لیگ برتر انگلیس ماندگار شدند.
پس از آن ادی هاو به نیوکاسل رفت و توانست این تیم را به روز های خوب خود بازگرداند.
کلاغ ها موفق شدند پس از دو دهه دوری از لیگ قهرمانان اروپا، با مربی جوانی به نام ادی هاو دوباره به تورنمنتی صعود کنند که سه شنبه و چهار شنبه شب های فوقالعاده ای را برای اهالی فوتبال رقم زده و طرفداران نیوکاسل هم از این قاعده مستثنی نبودند و در پوست خود نمی گنجیدند.
ادی هاو آنچنان کارنامه پر افتخار و رنگارنگی ندارد اما اتحادیه فوتبال انگلیس می تواند به او اعتماد کند؛ چرا که ادی هاو همان چیزی است که آینده فوتبال انگلیس با حضور او درخشان تر از قبل، به سمت فردایی روشن حرکت میکند.
گزینه های بعدی سرمربیانی بودند که برای هشت سالی لیگ برتر را به دو قطب تبدیل کرده و به نوعی اکثر تیم ها را مات و مبهوت خود ساخته بودند.
یورگن کلوپ و پپ گواردیولا، از هر نظر در تاریخ مربیان لیگ برتر انگلیس بی نظیر و خارقالعاده بوده اند و چه مربیانی شایسته تر و بهتر از آنها برای هدایت سه شیرها در جام جهانی آتی؟!
آنطور که پیداست یوگی کلوپ فعلاً علاقه ای به کار مربیگری چه در عرصه ملی و چه در عرصه باشگاهی ندارد و او پیشنهاد تیم ملی فوتبال آمریکا را همان طور که پیش بینی می شد، رد کرد و تصمیمش مبنی بر این است که به استراحت طولانی مدت در میان خانه و خانواده نیاز دارد.
اما شاید محتملترین گزینه برای نشستن بر روی نیمکت سه شیرها پپ گواردیولا باشد. با اینکه اتحادیه فوتبال انگلیس، با انتشار یک آگهی استخدام خواستار حضور یک مربی درجه یک در تیم ملی شده ولی تا حدودی از شواهد و قرائن پیداست که پپ بیش از هر مربی دیگری به نیمکت سه شیرها نزدیک است. قرارداد او تا تابستان سال ۲۰۲۵ می باشد و فعلاً هم از تمدید قرارداد پپ از سوی مدیران سیتی خبری نیست.
رسانه های انگلیسی این طور مدعی شده اند که قرار است یک مربی موقت مسئولیت هدایت سه شیرها را برعهده بگیرد و پس از پایان مهلت قرارداد پپ با سیتیزن ها، هدایت تیم ملی انگلیس را به مرد اسپانیایی بسپارند.
با توجه به علاقه ای که پپ گواردیولا به مربیگری در یک تیم ملی دارد و جالب اینجاست که قبلا هم خودش در این زمینه ها با مطبوعات و رسانهها حرف زده، انتخاب و گزینش او بعید و دور از ذهن نیست. پپ هم که نیاز به تعریف و تمجید ندارد و کارنامه و عملکرد استثنایی او طی سالیان اخیر، گویای همه چیز است.
می توان به گراهام پاتر و مائوریتسیو پوچتینو هم اشارهای داشت. آنها از دیگر مربیانی بودند که در این مدت به نیمکت تیم ملی انگلیس ربط داده شدهاند.
به هر روی مهم ترین وظیفه سرمربی جدید انگلیس، ساختن تیمی بر خلاف عملکرد ساوتگیت است.
گرت ساوتگیت تیم را به دو فینال یورو، حضور در در چهار تیم و هشت تیم پایانی دو جام جهانی اخیر رساند و از حیث نتیجه گیری دست به شگفتی زده است اما عملکرد تیمش همواره زیر ذره بین بوده و مسئولان اتحادیه فوتبال انگلیس به دنبال مربی ای هستند که توانایی و مهارت زیادی در اجرای تاکتیک های هجومی داشته باشد.
از نگاه برخی رسانه ها فوتبال انگلیس باید به دنبال سازندگی هافبک هایی با خلاقیت ویژه و هوش و ذکاوت امثال رودری باشد. مهره ای که از ذهن بازیخوانی بسیار خوبی در امر دفاعی و هجومی برخوردار باشد و به نوعی یک آچار فرانسه به حساب بیاید.
با این اوصاف آنها معتقدند که برای فتح جام جهانی ۲۰۲۶ همه عوامل اعم از بازیکنان و مربیان باید به درستی مانند یک قطعات پازل کنار یکدیگر قرار بگیرند تا بالاخره جام به خانه خود برگردد.
آیا تئوری بازگشت جام به خانه بالاخره به واقعیت می پیوندد یا در حد همان سرابی از حقیقت به قوت خود باقی می ماند؟ باید صبر کرد و به انتظار نشست.
معین احمدوند/ خبرنگار اقتصاد و فناوری