اختصاصی- دکتر محدثه زارعی: با حمایت از تولید “محصولات دانش بنیان” به رفع نیازهای شرکت های صنعتی کشور کمک کنیم

مصاحبه اختصاصی اقتصاد و فن آوری با دکتر محدثه زارعی موسس شرکت توسعه و تولید قراردادی البرز (مرکز همآفرینی البرز)
دکتر زارعی در رویدادی که در پارک علم و فناوری استان البرز برگزار شد گفت: مرکز همآفرینی البرز بعنوان نخستین مرکز همآفرینی کشور،یکی از برگزارکنندگان “رویداد باور” می باشد.
دکتر زارعی اظهار داشت: فعالیت این شرکت در زمینه توسعه ارتباط بین مراکز دانشی و شرکتهای صنعتی و صنعت میباشد. وی افزود: یکی از فعالیتهای مهم این شرکت رفع نیازها و چالشهای شرکتهای صنعتی و ارتباط آنها با دانشگاه و شرکت های دانش بنیان و از طرفی سرمایهگذاری روی ایدههای نوآورانه میباشد.
وی تاکید کرد: ارتباط بین صنعت و دانشگاه چالشی است که در تمام دنیا مطرح میباشد و تسهیل این ارتباط مشکل میباشد. لذا این امر نیاز به یک تسهیل گرانی دارد که بین بازیگران مختلف اکوسیستم نوآوری و فناوری قرار بگیرد و آنها را پیوند دهد.
دکتر محدثه زارعی در ادامه گفت: من بر این باورم اگر واسطهگر این ارتباط بخش خصوصی حوزه نوآوری مانند مراکز نوآوری و شتاب دهنده ها باشند که ضمن حمایت دولت، ارتباط میان صنعت و دانشگاه را تسهیل کنند،نتیجه موثرتری خواهیم دید.
موسس مرکز همآفرینی البرز افزود: مسئلهای که در رفع چالشهای شرکتهای صنعتی مهم است و مسئولین میتوانند کمک کنند این است که , در واقع در حال حاضر مطالعات و پروژههایی که در دانشگاههای کشور انجام میگیرد، به دلیل شیوه رتبه بندی اساتید نسبت به مقالات منتشر شده و نیز فرهنگ ترویج یافته در مراکز دانشکاهی، اغلب مطالعات بنیادی و پایهای علم میباشند که علیرغم کسب رتبه علمی بالا در ژورنال های معتبر ، به دلیل عدم شناخت نیاز واقعی صنعت کشور و فاصله از آن، در ایران تجاری نمیشوند.
دکتر زارعی در پایان گفت: همچنین برخی شرکت های صنعتی ممکن است نیاز خود را به درستی شناسایی نکرده و درنتیجه دانشگاه را مسئول عدم موفقیت در حل چالش مطرح کنند. لذا علاوه بر واسطه گری، ترجمه زبان صنعت به زبان دانشگاه نیز وظیفه ای است که برعهده مراکز نوآوری، شتاب دهنده ها و هم آفرینی است.
مرجان محدتقی/ اقتصاد و فناوری