آخر و عاقبت خصومت های شخصی امیر… / ۲۲ خرداد ۱۴۰۲

با پایان فصل و اتمام فوتبال باشگاهی، تیم های ملی خود را جهت حضور در تورنمنت ها و دیدار های دوستانه، آماده می کنند. تیم ملی کشورمان هم در این فیفا دی، به کشور قرقیزستان سفر خواهد کرد و در رقابت کافا شرکت می کند.
…………………………………………………….
البته به طور مداوم حاشیه در گوشه و کنار تیم ملی دیده می شود؛ علی الخصوص اطراف گفتار و رفتار امیر که چنین شرایطی، بر جو اردو سایه سنگینی می اندازد!
شاگردان قلعه‌نویی طبق تقویم رقابت ها، روز بیست و سه خرداد و بیست و ششم خرداد، به ترتیب مقابل افغانستان و قرقیزستان صف آرایی خواهند کرد. این روز ها، حرف و حدیث های فراوانی بر سر لیست دعوت شدگان به تیم ملی است. عده ای از طرفداران تیم های باشگاهی ناراضی هستند و علت این موضوع که سرمربی تیم ملی، برخی از بازیکنان خوب و با کیفیت لیگ برتر را به اردو خرداد ماه دعوت نکرده‌، متوجه نشده اند! برای مثال هواداران پرسپولیس از اینکه دانیال اسماعیلی فر، میلاد سرلک و سعید صادقی، نتوانسته‌اند به اردوی تیم ملی راه پیدا کنند، حسابی از ژنرال گله مند هستند و بسی شکایت های فراوانی از قلعه‌نویی دارند! حال سوال اینجاست که آیا این تصمیم، مربوط به خصومت های شخصی ژنرال از بازیکنان می شود؟ بحث سلیقه، مجال جداگانه ای می طلبد و هر مربی، ایده ها، افکار و اعتقادات خاص خودش را دارد اما نمی‌توان از درگیری های کهنه میان بازیکن و مربی چشم پوشی کرد.
گفته می شود که دلیل و علت فرا نخواندن این سه بازیکن، به ناراحتی ژنرال و دلخوری های او ربط پیدا می کند. هر سه نفر، زمانی در اوایل دوران فوتبالی خود، شاگرد قلعه‌نویی بوده اند و با اخلاق و رفتار های خاص او، کاملا آشنا هستند. میلاد سرلک در دوره ای کوتاه مدت، بازیکن قلعه‌نویی در سپاهان بود که به علت های نامعلوم، ژنرال از او به ندرت استفاده می کرد. سعید صادقی که فصل گذشته، به یک مهره کلیدی و گره‌گشا تبدیل شده بود، به خاطر نماندن در تیم و ترک گل گهر به مقصد پرسپولیس،باعث ناراحتی شدید امیر شد. دانیال اسماعیلی فر هم ذوب آهن را به سپاهان ترجیح داد و به همین عنوان، موجبات دلخوری ژنرال را فراهم آورد. چنین دلایلی به هیچ وجه منطقی و اصولی نیست. عناوینی به این شکل، برای دعوت نکردن چند بازیکن دیگر از تیم قهرمان، قابل موجه نمی باشد و بیشتر جنبه مچ گیری و انتقام به خود می گیرد. تصمیمات امیر، صرف نظر از آنکه به کاریزما و شخصیت او اضافه کند و بار علمی اش در قامت سرمربی تیم ملی نشان دهد، می تواند لطمه ای برای ابهت و اقتدار او باشد. در واقع، از ژنرال بعید است که دست به چنین اقدامی بزند و به خاطر کینه ها و نفرت های قدیمی، چند بازیکن با کیفیت را از تیم ملی محروم سازد.

شخصی که در جایگاه سرمربی تیم ملی قرار می گیرد، باید به احساسات و رفتارهای خود واقف و مسلط باشد و بداند که منافع تیم مهم تر از منفعت های خود می باشد. اگر بخواهیم در هر فیفا دی دغدغه لیست تیم ملی را داشته و بهانه های عجیب و غریبی را برای دعوت نکردن بازیکنان مناسب بتراشیم، آرامش و تمرکز تیم از بین می رود و موجب تکرار شدن اشتباهات غیر فنی می شود. در جام ملتهای آسیا همه تیم ها، با نهایت قوای خود پا به رقابت می گذارند؛ فرصتی برای اشتباه وجود ندارد و اولین اشتباه، به آخرین اشتباه تبدیل می‌شود. هر حاشیه و جنجالی، به شاکله اصلی تیم ضربه می زند. این جام ملت‌ها، با سایر جام های قبل، فرق های بسیاری دارد. اکثر تیم ها، مدعی کسب جام هستند و با بهترین امکانات و بالاترین سطح ممکن در برگزاری دیدار های تدارکاتی، به قطر می آیند. دیگر از مدعیان کم برای فتح جام خبری نیست و حداقل شش یا هفت تیم، رقابت سخت و فشرده ای برای کسب جام دارند.
پس جا دارد که به جای پرداختن به حواشی، به سراغ ایده ها و تاکتیک های جدید برویم و آرام آرام، نسل فوتبال ملی را تغییر دهیم. همان کاری که عربستان،ژاپن، کره جنوبی و قطر، چند سال پیش، انجام دادند و ثمره اش را در جام ملت های آسیا و جام جهانی اخیر مشاهده کردند. تیم ملی کشورمان باید چندین سال قبل، دست به این کار می زد و برای تورنمنت های مهم ملی، نتیجه اش را می دید.

باید لحظه لحظه زمان را غنیمت شمرد؛ برای ساختن یک نسل جوان و با انگیزه! برای تغییر مغز های زنگ زده و پوسیده در فوتبال! برای نوسازی زیر ساخت های فرسوده!
امیر تمام هوش و حواسش را باید معطوف به تیم و تاکتیک های جدید سازد. چگونگی استفاده از این موقعیت ها، ثانیه به ثانیه تیم ملی را در قطر رقم می زند! تنها عشق و عرق به پیراهن تیم ملی برای قهرمانی کافی نیست! علاوه بر همه این موارد، باید در دانش فنی و مدیریتی، همگام، هم قدم و همراه با فوتبال مدرن روز شد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *